Spijbelen met permissie. Van de papa toch…

De vakantie is nu officieel begonnen. Veel pret aan al wie vakantie heeft de komende weken, veel werkpret voor wie aan de andere kant van het spectrum zit.  

Ondergetekende zit aan de werkende kant van het spectrum, doch geen klagen. Wat ik moeilijk vind, is dat ik mijn kinderen in de maand juli niet zo heel veel zal zien. Omstandigheden, nergens een schuld, gewoon een samenvallen van vanalles. Maar dat leidde wel tot een ingeving en uitvoering van wat burgerlijke ongehoorzaamheid.  

N en L hadden al vakantie, moesten de afgelopen week nog ongeveer 2 uur op school zijn, verspreid over twee dagen. B en M werden wel nog verwacht. Als voormalige leraar weet ik een beetje dat die laatste dagen niet echt de belangrijkste dagen van het jaar zijn. Met alle respect voor de leerkrachten hoor…  

Al die elementen, overgoten met een sausje van tropische temperaturen, deden me besluiten dinsdag in de auto te stappen en verkoeling te gaan zoeken in de Ourthe, aan Maboge Plage. Frigobox gevuld, drinken mee, zwemgerief…. wijlie weg!  

Kleine twee uur rijden (ideaal voor de studenten om wat te bekomen van de examens); parkeerden we in het kleine centrum van het kleine dorp Maboge. Alles mee en op zoek naar een schaduwplek. Even rondkijken en zien dat er zowat… niemand anders is. De hele weide en de hele Ourthe zijn voor ons. Wie me kent, weet dat ik dat niet zo heel erg vind.  

Klein minpunt toch. Ik hoopte daar te kunnen barbecueën (vandaar de volle frigobox…) maar de barbecue die er stond, was weg. En er hing een bordje dat het ook niet meer mag. Jammer… gelukkig zaten er ook koeken en fruit in de zakken. 

Een hele dag hangen, zitten, slapen, spelen en vooral…. zwemmen! Heerlijk fris water, visjes en vissen, libellen, … Echt een dag zoals ik die soms droom. Rust, tijd voor elkaar en veel pret.  

Op weg naar huis nog gestopt voor een verrassend lekkere hamburger (een dubbele voor vader…) en met een heel stille auto een vlotte rit huiswaarts.  

Mag ik u een tip geven? Doe het ook eens. Steel eens een dag van de wereld en ‘verdwijn’ even. U zal helemaal opgeladen terugkomen!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s