Red de wereld, eet een ijsje.

Einde maart. Mijn laatste update is al een hele tijd geleden. Lang geleden. Veel te lang geleden. Ik heb het, hoera voor het leven als zelfstandige, verrassend druk gehad de laatste weken. Een droom als beginnende ondernemer, niets om handen hebben zou erger zijn. Maar ook een aandachtspunt. Ik nam me voor me niet volledig te laten meeslepen in de drukte van het leven. Vandaar, vandaag…

Een mooie zaterdag, de zon schijnt, de eerste bloemen staan in de tuin, blaadjes krijgen terug bomen,… Het signaal voor Vlaanderen om alle tuingerief boven te halen: gras maaien, verticuteren, krabben tussen de steentjes, snoeien en snijden, auto’s wassen, u kent het vast wel.

Maar niet ondergetekende. Ik beken, ik had ook dergelijke plannen. Ik zou de tuin onder handen nemen, na heel wat maanden verwaarlozing. Maar wat lees ik? Laat de tuin verwilderen en red het klimaat? Stop met maaien en geef bijen, vlinders en andere vrolijkerds kans op bestaan? Wie ben ik dan om dergelijke oproepen te negeren… als ik op die manier de wereld kan redden, neem ik die rol graag op me. Een haalbare manier van superheld zijn, zo zie ik het graag.

Gevolg: we zitten met zijn allen in de niet gemaaide tuin, onkruid in het gras, voeten en tenen die gestreeld worden door datzelfde gras, een boek, een laptop om deze tekst te maken en straks, straks halen we een welverdiend ijsje. Aja, wie de wereld redt, verdient wel eens een extra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s