Schaatsende scouts

Gisterenavond was het een beetje feest. Tijdens de examenperiodes organiseren de scouts activiteiten op zaterdagavond. Zo kunnen de studenten een hele dag studeren ( de mogelijkheid is er… ) en ’s avonds ontspannen. Dat laatste gaat meestal beter.

Ik had aan de leiding laten weten dat ik wel wou rijden, L zocht en vond twee vriendinnen die mee zouden zorgen voor een volle auto. Vooraan in de auto, ik, B en M. Achteraan L en haar twee vriendinnen. Het was een openbaring, zo drie kwetterende pubermeisjes op een rij. Onderwerpen vlogen in compleet willekeurige volgorde rond, meningen werden geuit en bijgesteld, flexibeler dan goed gesmeerde windmolen in een zuidwesterstorm. Ik vroeg aan M, nu nog een heerlijk onschuldige 8-jarige of zij later ook zo zou worden. Het geruststellende antwoord ‘nee papa’ volgde al snel. Gelieve me deze illusie nog even te gunnen.

Fast forward naar 21u. Ik sta te wachten aan de uitgang, zie drie blije gezichten buiten komen en laad al dat jeugdig geweld in de auto. Op weg naar huis herneemt het gekwetter op de achterbank al snel, nu de avond en vooral de andere schaatsers besprekend. Ik focus me op de twee vooraan ( achteraan gaat het me te snel…) en krijg een paar heerlijke reacties:

B: het was disco –schaatsen. Die muziek was wel leuk, maar die lichten en knipperende spots, das best vervelend.

M: er waren er ook he papa, die waren de hele tijd aan t kussen. Dan kunt ge beter niet komen schaatsen, denk ik dan. Dat begrijp ik echt niet… schaatsen is zo leuk…

B: en op de banken zaten er ook de hele tijd te gsm’en. Blijf dan thuis he, uw zetel zit beter dan die banken…

Ik had het moeten opnemen, opdat ik het later, als zij in de hang- en kusfase komen, het nog eens kan afspelen. Maar nog liever zet ik de tijd nog even stil en wil ik graag dat ze zo nog even blijven. Dat het snel gaat, zie ik vandaag nog maar eens. N viert vandaag zijn 14e verjaardag. 14. Veertien. Mag het even minder snel gaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s