Wil de wereld even meewerken?

Ik nam me voor te proberen niet in de val der clichés te trappen. Eerlijk te zijn, te delen wat goed gaat. Eerlijk te vertellen over wat moeilijker gaat. Niet alleen te jubelen, maar ook zorgen te delen.

Maar dan wordt mijn oudste dochter 12… een kantelpunt, zo voelt het toch een beetje. En dan is het heel erg moeilijk om dat alles te verwoorden zonder te hervallen in clichés. Ik wou een poging ondernemen, maar misschien drukken die stereotypen wel gewoon het beste uit wat ik ervaar.

Sinds een maand elke dag met de fiets naar het middelbaar, lessen leren, taken maken. Andere interesses, andere mensen, nieuwe vrienden en vriendinnen. Zo nu en dan een ‘ en die jongen is echt suuuuuperknap, papa!’ Dat ze het moeilijk heeft af en toe en, nog leuker, niet eens weet waarom, maakt het vaderlijke leven alleen maar euh… boeiender. Ja zo ga ik het noemen.

Die verandering van een klein meisje naar een groot meisje naar, hopelijk niet te snel, een jonge dame, ik vrees de die onherroepelijk is ingezet. En dat vervult me met verschillende gevoelens. Trots, dat zeker. Ze is een topper en ik ben er zeker van dat dat zo zal blijven. Ook een beetje angst. Ik vind het anders, een dochter loslaten ipv een zoon. Dat ligt aan mij, dat weet ik wel. Maar het gevoel is er wel. Snelheid, nog een cliché dat echt wel waar is. Ik weet nog dat ze mini was, klein, afhankelijk. Nu zoekt ze steeds meer zelf haar weg, stapt op een pony en meldt me dan trots dat ze meer dan een meter hoog sprong… ik verwijs hier graag even terug naar dat gevoel van angst. Bij mij, niet bij haar.

Ach, we doen voort. Proberen er een zo mooi mogelijke versie van een mens van te maken. Met een warm hart, stevige voeten en een open hoofd. Als de wereld nu even wil meewerken, dat maakt het voor iedereen toch wat aangenamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s