Vroege ochtenden

Vadervanvier.

Ik. Ik ben vader. Vader van vier. En zoals beloofd, deel ik graag mijn belevenissen met die vier bronnetjes van vreugde. Kleine uittreksels, het leven zoals het is.

Een ochtend, voor de school begint. Wekker om 06.15. Kinderen hebben geen wekker nodig. De afspraak is gekend: voor 06:00 komt er niemand uit zijn bed, tenzij het huis in brand staat. Of je moet naar het toilet, dat mag ook. Goed, u begrijpt me wel.

Mijn wekker gaat. Ik open een oog, dan het andere. En wat blijkt, op dat kwartier is 75% van de vier klaarwakker, aangekleed, gewassen, klaar voor actie. Meer nog, ik word al eens wakker met de blik van een kind op mij gericht. En als alles mee zit, fluistert er een stemmetje… papa… papaaa. Papa. Uw wekker gaat. Dank, kind, dank. Ik had het ook al gehoord.

Op datzelfde moment denkt een vadervanvier ook: heerlijk, kinderen die vinden dat vader nog een held is, die volgaarne hun vader nog willen zien voor die vrolijk fluitend zijn fiets bestijgt en schoolwaarts fietst.

Want intussen ligt op die 25% elders nog te slapen, klaar om de wekker te negeren en te wachten op vader de held die met aandrang verzoekt het warme nest te verlaten. Maar wat zo een puber vaak niet weet, is dat diezelfde vader die met aandrang en ernst in de stem verklaart dat het nu wel echt hoog tijd is, vaak nog even stil staat naast het bed en zijn blik op zijn puberende kind richt en dan fluistert….. kind. Kiiinnndddd…. Uw wekker gaat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s